Εξατομικευμένη Αρθροπλαστική Γόνατος

 Εξατομικευμένη Αρθροπλαστική Γόνατος

member

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΚΗΣ MD
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΟΣ (M.I.S)
Μέλος στην Αμερικανική Ακαδημία των ορθοπεδικών χειρουργών.

Διευθυντής  Ορθοπαιδικής κλινικής Ιαρικού Ψυχικού.

Ο Κ.Ευάγγελος Γάκης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός που ειδικεύεται στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων τουισχίου και του γόνατος σε ενήλικες και εφήβους .

Είναι ο πρώτος που εδραίωσε την εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος έχοντας τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών σε Ελλάδα και εναν απο το σημαντικότερο αριθμο data based σε αρθροπλαστικές γόνατος στην Ευρώπη

Εχει μεγάλη εμπειρία σε αρθροσκόπηση και αρθροπλαστική ισχίου αλλα και σε αρθροσκόπηση και αρθροπλαστική γόνατος και έχει άποψη για την μελλοντική εξέλιξη των μεθόδων της χειρουργικής αντιμετώπισης και αποθεραπείας των καθήσεων του ισχίου και του γόνατος. Για αυτό το λόγο και ο κύριος Γάκης είναι από τους λίγους ιατρούς που ασχολείται με το σχεδιασμό αλλά και τη λειτουργικότητα μέσων που βοηθούν στην εξέλιξη της επιστήμης.

Ο γιατρός έχει έναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διάγνωση και τη διαχείριση των νεαρών ενηλίκων που πάσχουν από ασθένειες όπως το ισχίο (FAI), κοτύλης δυσπλασία, αρθρίτιδα και αθλητικούς τραυματισμούς του ισχίου και του γόνατος.

Γνωρίζοντας τεχνικές παλιές και σύγχρονες που είναι αναγκαίες για την ορθή διαχείριση των πολλαπλών ενδοπροσθέσεων όπου διατίθονται στην σαραντάχρονη ιστορία της σύγχρονης αρθροπλαστικής, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα υλικά .Τα υλικά αυτά προσφέρουν μακροπρόθεσμη

Ασχολήθηκε απο τους πρώτους στην Ελλάδα με την MIS του ισχίου και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αμμέσως μετα το 2003 και επιτυγχάνει άριστα αισθητικά αποτελέσματα και την άμεση κινητοποίηση των ασθενών μέσα σε μόλις λίγες ώρες μετά και εχει καταφέρι να έχει τον χαμηλότερο μεσο όρο παραμονής στο νοσοκομείο μετα απο επεμβάσεις αρθροπλαστικής ..

Ο γιατρός εχει εκπαιδευθεί στην αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος στην περίφημα σχολή του ΝΙΜΤΣ δίπλα στον Μανώλη Μιχελινάκη διευθυντή της ορθοπαιδικής κλινικής του ΝΙΜΤΣ και εχει μετεκπαιδευθεί στο Harvard Medical school στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης

Ο ιατρός έχει αναπτύξει έντονα το το ενδιαφέρον για την επιτυχία των επεμβάσεων του αλλά και το συναίσθημα της ανθρωπιάς που έχει ανάγκη ο κάθε ασθενής..

Ο Κ.Ευάγγελος Γάκης δεχεται φοιτητες που  στέλνει το New York Medical School για εκπαίδευση στην ορθοπαιδική

gakis eksatomikeumeni

Ο Κ. Ευάγγελος Γάκης είναι ο πρώτος που εδραίωσε την εξατομικευμένη αρθροπλαστικήγόνατος έχοντας τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών σε Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες σειρές με data based αρθροπλαστικές γόνατος στην Ευρώπη . Επιπλέον έχει χρησιμοποιήσει πρώτος στην Ελλάδα προεγχειρητικούς οδηγούς από τος κορυφαίες εταιρείες υλικών αρθροπλαστικής γόνατος ενώ συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση του design παγκοσμίως .

Personalized knee system Ολική αρθροπλαστική γόνατος – Εξειδικευμένη σε εσάς

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός το ίδιο και η ανατομία του . Το καινούργιο σύστημα εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος χρησιμοποιεί την μαγνητική τομογραφία ή την τρισδιάστατη αξονική όπου απεικονίζεται το γόνατο σε τρεις διαστάσεις και δημιουργούνται ειδικοί οδηγοί για την τοποθέτηση της πρόθεσης του γόνατος για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Με τη χρησιμοποίηση και το σχεδιασμό βάση των ανατομικών δεδομένων κάθε ασθενούς, οι χειρουργοί μπορούν να αντιγράψουν τα μοναδικό σχήμα και τις γωνίες του γόνατος και να ευθυγραμμίσουν με ακρίβεια το εμφύτευμα. Οι εξατομικευμένοι οδηγοί του γόνατος βοηθούν τους χειρουργούς να εξαλειφθούν πολλά βήματα και να κερδίσουν πολύτιμο χειρουργικό χρόνο από τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του γόνατος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και το χρονικό διάστημα που ένας ασθενής βρίσκεται υπό αναισθησία.

Μέσος όρος χειρουργικού χρόνου είναι τα 35 -40 λεπτά

Ποια τα πλεονεκτήματα ;
Δεν χρησιμοποιούνται πολλά εργαλεία που σημαίνει λιγότερος χειρουργικός χρόνος.Γίνεται πολύ μικρότερη τομή που σημαίνει μικρή καταστροφή των ιστών λιγότερη απώλεια αίματος και ταχύτατη επούλωση των ιστών. Κατά την διάρκεια της κλασικής επέμβασης τοποθετούνται πολλά εργαλεία μέσα στον μηρό και την κνήμη και δημιουργούνται κανάλια που θα περάσουν οι οδηγοί με την νέα μέθοδο. Δεν υπάρχουν οδηγοί που τραυματίζουν το οστούν αλλά εξατομικευμένοι οδηγοί που δημιουργούνται από εργαστήρια του εξωτερικού στα οποία στέλνονται οι μετρήσεις πριν την επέμβαση. Εξατομικευμένοι σημαίνει ότι είναι φτιαγμένοι μόνο για τον έναν ασθενή και μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε 90 επιλογές και μεγέθη αρθροπλαστικής σε αντίθεση με την ως τώρα τεχνική

Το πιο σημαντικό είναι η ακρίβεια στην τοποθέτηση της αρθροπλαστικής που είναι τόσο ακριβής στο χιλιοστό και που καμία άλλη μέθοδος δεν προσφέρει τέτοια ακρίβεια. Φανταστείτε ένα χιλιοστό λανθασμένη τοποθέτηση έχει αντίκτυπο σε 7 μοίρες μειωμένη κάμψη. Υπάρχουν ασθενείς με 135 και 140 μοίρες κάμψη από τα πρώτα 24 ώρα που μπορούν να σταθούν ακόμη και σε βαθύ κάθισμα, που περπατούνχωρις πατερίτσα και Π. Λόγω της σωστής ισορροπίας των μαλακών μορίων δεν πονούν και αισθάνονται σταθερότητα αμέσως μετά το χειρουργείο με χαμηλή τραυματικότητα στους ιστούς.

Επιπλέον, το σύστημα βοηθά τα νοσοκομεία να μειώσει τις δαπάνες, δεδομένου ότι εξαλείφει τα έξοδα αποστείρωσης που συνδέονται με τα παραδοσιακά, επαναχρησιμοποιήσιμα εργαλεία που αντικαθιστά.

Οι ασθενείς παραμένουν 24 έως 36 ώρες μετά το χειρουργείο στην κλινική και παίρνουν εξιτήριο

Το νέο σύστημα υπερέχει ακόμη και της
ρομποτικής χειρουργικής η οποία είναι πολυδάπανη και έχει μεγάλο χειρουργικό χρόνο αλλά και μεγαλύτερη τραυματικότητα είναι ένα βήμα μπροστά.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο:210-6974284

Ο Ιατρός δέχεται με ραντεβού στο ιατρείο του

  • Ιατρικό Ψυχικού  Άντερσεν 1,Ψυχικό Αθήνα
  • (Πυθίας 1 Πλ.Κυψέλης, 2ος όροφος)

Για επείγοντα περιστατικά καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

694 4909 248  /  697 1839 800

Email: evangelosgakis@gmail.com

website:www.evangelosgakis.com

It’s only fair to share…Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Related post