Χίος : MEDITERRA

 Χίος : MEDITERRA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η MEDITERRA είναι θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και από την ίδρυση της το 2002 αποτελεί το σημαντικότερο μηχανισμό προβολής και marketing της Χιώτικης Μαστίχας. Στα πλαίσια του ρόλου της η εταιρεία αναπτύσσει συνδυασμένες δραστηριότητες λιανικής και χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παραγωγικές δραστηριότητας στην έδρα της στη Χίο.

Η πλέον προβεβλημένη δραστηριότητα της εταιρείας είναι τα καταστήματα mastihashop που έχουν προσφέρει υπηρεσίες προβολής ανυπολόγιστης αξίας στην υπόθεση της Μαστίχας Χίου και δεκάδες διακρίσεις στην εταιρεία που αφορούν στην ιδέα, τη μάρκα, τη συσκευασία και τη καινοτομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με σκοπό την επίτευξη των ιδρυτικών της σκοπών η εταιρεία έχει υιοθετήσει ένα σύνθετο επιχειρηματικό μοντέλο που συνδυάζει δραστηριότητες πώλησης, παραγωγής, έρευνας & ανάπτυξης με τα στοιχεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας να αφήνουν έντονο το αποτύπωμα τους στην οργάνωση και λειτουργία της. Στα πλαίσια αυτά, τα τελευταία χρόνια, και με προσήλωση στην εξωστρέφεια, τη συνεργασία και τη καινοτομία η εταιρεία έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στη ίδρυση συνδεμένων νομικών προσώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία σήμερα διατηρεί συμμετοχές στις εταιρείες:

 • MASTIHA DAMLA SAKIZ (25%, 2016)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΑΕ (36%, 2017)
 • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΕ (65%, 2008)

ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μέτοχοι άνω του 5%

 • ΈΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ
 • ZAITECH FUND
 • KORRES NATURAL PRODUCTS

Η εταιρεία διαχειρίζεται 19 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων 16 mastihashop, 2 mastihacorner και 1 παντοπωλείο, λειτουργεί μονάδα παραγωγής προϊόντων στη Χίο όπου παρασκευάζονται διαφορετικά προϊόντα όλων των κατηγοριών.
Παράλληλα η εταιρεία είναι διανομέας:

 • της μαστίχας Χίου (μόνο Ελλάδα)
 • της τσίκλας ΕΛΜΑ (μόνο Ελλάδα)
 • των παραφαρμακευτικών προϊόντων  Art of Nature
 • των καλλυντικών προϊόντων mastihacare
 • των λικέρ μαστίχας ENOSIS & KENTOS

Η ΙΔΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ mastihashop

Η μαστίχα, ύστερα από μακραίωνα ταξίδια στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου και ερωτοτροπώντας πάντα με την ποικιλία της χρησττικότητας της, απόκτησε νέα ταυτότητα και συστήθηκε σε ένα κοινό με οικολογικές ανησυχίες και αισθαντική ενατένιση του καθημερινού. Με σημείο εκκίνησης τη ΧΙο, την παγκόσμια και αποκλειστική πατρίδα της μαστίχας, τα mastihashop, ζωντάνεψαν παλιές και δημιούργησαν νέες συνεργασίες φέρνοντας προϊόντα απ’ όλες τις χώρες που ταξίδεψε η μαστίχα, αγαθά πολιτισμών με ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων. Τα mastihashop, γνήσιο δημιουργημα των ανθρώπων της μαστίχας, ανέδειξαν τις ιαματικές και καλλωπιστικές της ιδιότητες, την πολυχρηστικότητα και τη διεθνικότητάς της. Εκφράζοντας το ζωντανό και διηνεκές αμάλγαμα πολιτισμών και λαών, τα mastihashop κατάφεραν να προσηλυτίσουν νέους πιστούς και να τους ταξιδέψουν νοερά στην Ανατολή, φέρνοντας στις αποσκευές τους σειρές απολαυστικών συνταγών σε συνδυασμό με αρώματα, εικόνες και μουσικές της Μεσογείου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά της μαστίχας και τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και συνήθειες σε συνδυασμό με την ιστορική διαδρομή του προϊόντος από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ίδρυση των καταστημάτων mastihashop στόχευε και στοχεύει στην αξιοποίηση και ενίσχυση της δυναμικής του προϊόντος.

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Στις μέρες μας, η επιστημονική κοινότητα με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους, βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, και οι οποίες πραγματοποιούνται από ανεξάρτητους ερευνητές στην Ελλάδα και διεθνώς, σταδιακά αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα και ιστορικά έχουν καταγραφεί.

Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας

Επικοινωνία:

i-Ellada

Related post