Ελληνικές επιχειρήσεις: ΜΕΒΓΑΛ

 Ελληνικές επιχειρήσεις:  ΜΕΒΓΑΛ

Η ιστορία μας ξεκινά το 1950, όταν ο Κωνσταντίνος Χατζάκος προερχόμενος από οικογένεια προσφύγων με μακρά παράδοση στη γαλακτοκομία, αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο ιδρύοντας τη ΜΕΒΓΑΛ και βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Αρχικά, ασχολείται με τη συλλογή γάλακτος και γρήγορα στρέφεται και στη μεταποίηση, συγκεκριμένα την παραγωγή φέτας και κασεριού. Το 1952 νοικιάζει στην οδό Φιλίππου στα Κουφάλια μια αποθήκη όπου οργανώνει το τυροκομείο που θα εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας. Το 1967 σηματοδοτεί η λειτουργία του νέου εργοστασίου στις παρυφές των Κουφαλίων, στον χώρο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Το 1971 ο ιδρυτής της ανταποκρινόμενος άμεσα στον νόμο 4085/60 περί υποχρεωτικής παστεριώσεως του γάλακτος και στήνει γραμμή εμφιάλωσης σε διαφανή φιάλη από πολυμερές υλικό. Καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να παραμερίσει χρόνιες παγιωμένες αντιλήψεις, καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά έως τότε προμηθεύονταν το καθημερινό γάλα από τον γαλατά. Το 1978, οδηγεί τη ΜΕΒΓΑΛ σε μια αλματώδη ανάπτυξη με την παραγωγή γιαουρτιού ευρωπαϊκού τύπου ενώ το 1985 είναι ο πρώτος βιομήχανος που κυκλοφορεί τυποποιημένα προϊόντα και τολμάει να εξάγει ελληνικά γιαούρτια και τυριά. Την αγάπη του για το γάλα, την πίστη του στους ανθρώπους και στους συνεργάτες του και το όραμά του για το μέλλον και τις καινοτόμες εξελίξεις, το κληροδότησε και στις επόμενες γενιές στις οποίες παρέδωσε τη σκυτάλη της ΜΕΒΓΑΛ. Σήμερα, οι νέες γενιές της οικογένειας Χατζάκου βρίσκονται ήδη στο τιμόνι της εταιρείας και την οδηγούν με σιγουριά και αισιοδοξία στο μέλλον, ακολουθώντας τη μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στον τομέα του γάλακτος.

Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα:

Διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον οργανωμένα ψυχόμενα δίκτυα στην Ελλάδα, ώστε να μεταφέρουμε με ασφάλεια σε κάθε γωνιά της χώρας τα φρέσκα προϊόντα μας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και προστατεύοντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους. Χάρη στο εκτενές δίκτυο διανομής μας, τα 7 υποκαταστήματα και τους 54 αντιπροσώπους μας, τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ βρίσκονται σήμερα σε περισσότερα από 17.000 σημεία πώλησης στην ελληνική αγορά.

Περήφανοι για την ελληνική μας καταγωγή και την ποιότητα των προϊόντων μας, στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και κοινωνία, πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και κάνουμε γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο! Από το 1985, χτίζουμε εμπιστοσύνη με τους συνεργάτες μας ανά τον κόσμο δημιουργώντας σταθερές, μακροχρόνιες συνεργασίες. Το 31% του τζίρου μας προέρχεται από τις εξαγωγές, ενώ 1 στα 5 γιαούρτια που εξάγει η Ελλάδα, φέρει την υπογραφή της ΜΕΒΓΑΛ!

Από το 1950, φροντίζουμε να δημιουργούμε ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα που θα φτάσουν σε κάθε ελληνικό σπίτι και θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία Ελληνική εταιρεία που συνδυάζει την παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις. 205 προϊόντα στην εσωτερική αγορά και 231 στην αγορά του εξωτερικού φέρνουν το όνομα ΜΕΒΓΑΛ σε κάθε σπίτι!

Επικοινωνία:

Διεύθυνση

Κουφάλια, 57100, Θεσσαλονίκη,

Από σταθερό: 8001155055
Από κινητό: 2111818006

Τηλέφωνο

+30 23910 59100

Fax

+30 23910 52901

Email

info@mevgal.gr

Social

Πηγή: mevgal.gr

i-Ellada

Related post