Εταιρείες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στην Ελλάδα: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

 Εταιρείες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στην Ελλάδα: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η πανδημία βρήκε την ΑΒ Βασιλόπουλος «ετοιμοπόλεμη» και  με γρήγορα αντανακλαστικά. Προκειμένου να συγκρατήσει τα μερίδια αγοράς της αλλά και να εξυπηρετήσει, τάχιστα, αποτελεσματικά και, πάνω από όλα, με ασφάλεια τους πελάτες της, προχώρησε σε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός κέντρου διανομής που εξυπηρετεί αποκλειστικά ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσα από το AB Eshop για την Αττική.

Χάρη στο ΑΒ Ηome Shop Center, δημιουργήθηκαν 260 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, που σταδιακά θα φτάσουν τις 400, ενώ συνολικά στον όμιλο απασχολούνται περί τους 15.400 εργαζόμενους. Στόχος της διοίκησης παραμένει η οργανική ανάπτυξη μέσα από την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και την εφαρμογή αναπτυξιακού πλάνου βάσει του οποίου προστίθενται κάθε χρόνο στο δίκτυο γύρω στα δέκα νέα καταστήματα.

Η επίπτωση της υγειονομικής κρίσης στα οικονομικά αποτελέσματα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» ήταν θετική, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις και βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο η κερδοφορία της, παρά την αύξηση του κόστους, που προκάλεσαν τα αυξημένα μέτρα προστασίας και η παροχή μπόνους στο προσωπικό. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών των εταιριών «THIRA FOODS Μ.Α.Ε.» και «K.A.S.T FOODS Μ.Α.Ε.» η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέθεσε τρία εταιρικά καταστήματα σε Σαντορίνη, Κυπαρισσία και Ακράτα.

Μέσα στο 2020 υλοποιήθηκαν επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων, ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων, ενώ συνεχίστηκε η ένταξη στα καταστήματα των νέων concepts που ξεκίνησαν το 2019, όπως η «Αρμονία» (προϊόντα ειδικής διατροφής), η «La Fromagerie» για τους λάτρεις των τυριών κ.ά. Παράλληλα, επενδύσεις έγιναν στο κομμάτι της ψηφιοποίησης, στα κέντρα διανομής, αλλά και στη χρήση αλγορίθμων, για την καλύτερη αξιοποίηση δεδομένων που επιτρέπει τη λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Αντίστοιχο ποσό επενδύσεων θα δαπανηθεί και για την τρέχουσα χρονιά, εντός της οποίας θα δούμε και τους πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε χώρους στάθμευσης τωνκαταστημάτων «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία εξετάζει τη διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές. Ήδη μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου έγινε γνωστή η στρατηγική συνεργασία με την εταιρία τεχνολογίας Printec, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε από κοινού με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ μια ευέλικτη λύση επαναφορτιζόμενων καρτών.

Πηγή: fortunegreece.com

i-Ellada

Related post