Εταιρείες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στην Ελλάδα: WIND ΕΛΛΑΣ

 Εταιρείες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στην Ελλάδα: WIND ΕΛΛΑΣ

Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Χρονιά 5G είναι το 2021 και για την WIND, καθώς η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του δικτύου της με στόχο να ξεπεράσει εντός της πρώτης τριετίας πληθυσμιακή κάλυψη άνω του 60%. Συνολικά η εταιρεία κατέβαλε άνω των 119 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της δημοπράτησης του φάσματος για την πέμπτη γενιά ασύρματων δικτύων.

«Μέσα στην πενταετία 2021-2025 θα υλοποιήσουμε ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο 5G, ένα δίκτυο που θα υποστηρίζεται από Έλληνες μηχανικούς που ήδη εργάζονται εντατικά για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας» δήλωσε ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση φάσματος 5G.

Τη χρονιά που πέρασε η WIND Ελλάς κατάφερε να σταθεί απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες που έφερε η πανδημία, διατηρώντας σχεδόν σταθερά τα έσοδά της σε σύγκριση με το 2019 και επιτυγχάνοντας ελαφρά αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο 9μηνο σημειώνουν ελαφρά μείωση 1,4% ετησίως, στα 381,4 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDAal μικρή αύξηση κατά 0,7% ετησίως, στα 108,3 εκατ.

Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις ανήλθαν σε 57 εκατ., αυξημένες κατά 4,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει κατευθυνθεί στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

Επιπλέον η εταιρεία από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του COVID 19 έθεσε σε εφαρμογή και συνεχίζει να υλοποιεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της, όσο και για την φροντίδα των πελατών της και του κοινωνικού συνόλου. H εταιρεία στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των υγειονομικών αρχών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στήριξε τον ΕΟΔΥ ως αποκλειστικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος των Κινητών Ομάδων Υγείας ενώ ταυτόχρονα παρείχε δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας σε νοσοκομεία όπως το Σωτηρία, Παπαμακάριστος, Κορίνθου κ.α.

Πηγή: fortunegreece.com

i-Ellada

Related post