Κρήτη: Οινοποιείο Ζουμπεράκη

 Κρήτη: Οινοποιείο Ζουμπεράκη

Η ιστορία μας

Στην Καλή Συκιά του Ρεθύμνου γράφεται, εδώ και πολλές δεκαετίες, η οινική ιστορία της Οικογένειας Ζουμπεράκη, με γεύση παράδοσης και αρώματα φύσης. Σήμερα, στο “τιμόνι” του οινοποιείου βρίσκεται η τρίτη γενιά των αφοσιωμένων οινοποιών, που παραμένουν πιστοί στις παραδοσιακές τεχνικές και το μεράκι των προγόνων τους, εμπλουτίζοντας συνεχώς την οικογενειακή τεχνογνωσία με τις πιο σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης.

efstratios zoumperakis ioanis tryntakis kyriakos zoumperakis maria zoumperaki

Παρότι η Οικογένεια Ζουμπεράκη “μετρά” τουλάχιστον 3 γενιές παράδοσης στην παραγωγή κρασιών χωρικής οινοποίησης περιορισμένης παραγωγής, η σύγχρονη εποχή για το οινοποιείο ξεκίνησε οργανωμένα το 1996, με νέα φιλοσοφία, και δυναμική δομή οργάνωσης και παραγωγής. Εκείνη τη χρονιά, μέσα από γενναίες επενδύσεις, ξεκίνησε η επέκταση των αμπελώνων και η αναβάθμιση του οινοποιείου σε εξελιγμένη μονάδα παραγωγής, με την προσθήκη αποστακτηρίου, βοηθητικών υποδομών, καθώς και λειτουργικών χώρων αποθήκευσης, παλαίωσης και φύλαξης, που ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οινοποίησης.

efstratios zouberakis petros zouberakis

Σήμερα, το Οινοποιείο Ζουμπεράκη λειτουργεί σε εγκαταστάσεις 1.000m², αποτελώντας μονάδα-πρότυπο για την Κρήτη, με μοντέρνα υποδομή, σύγχρονα μηχανήματα και προηγμένες διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης. Ελέγχεται και Πιστοποιείται, (ως ISO 22000), από την εταιρεία ΔΗΩ και πληροί αυστηρά τις προδιαγραφές του διεθνούς προτύπου ασφάλειας τροφίμων.

Η μονάδα ωρίμανσης του οινοποιείου έχει χωρητικότητα 250 βαρελιών. Εδώ ο χρόνος σταματά για όσο χρειάζεται, ώστε τα κρασιά μας να αποκτήσουν τη μοναδική γεύση και τα μεθυστικά αρώματά τους. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα βαρέλια, σε συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας που ελέγχονται αυστηρά, όλο το 24ωρο, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Στο οινοποιείο μας θα δείτε επίσης και το παραδοσιακό ρακοκάζανο, μέσα στο οποίο παράγεται η μοναδική μας ρακή, με το μεράκι και τα μυστικά της οικογένειας.

Κι επειδή για την Οικογένεια Ζουμπεράκη η πρόοδος δε σταματά, αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη νέες εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου, με την προσθήκη μεγαλύτερων αποθηκευτικών χώρων, ενώ στον άμεσο προγραμματισμό της οικογένειας είναι η μεταφορά του αποστακτηρίου – ποτοποιείου σε ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, που θα ενισχύσουν τις παραγωγικές δυνατότητες.

Το Οινοποιείο Ζουμπεράκη δίνει το δικό του άρωμα στην Καλή Συκιά και είναι το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν και ευγνωμονούν την κρητική φύση για τα μοναδικά προϊόντα που μας χαρίζει. Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε σε έναν ξεχωριστό χώρο, όπου το χθες συνυπάρχει αρμονικά με το αύριο, δίνοντας γεύση και χαρά στη ζωή μας. Μόνο αφήστε το άγχος έξω από την πύλη του οινοποιείου μας, επειδή εδώ ο χρόνος μετριέται με αξίες και η ποιότητα με στιγμές αφοσίωσης!

Εξαγωγές – Στόχοι

Τα προϊόντα του Οινοποιείου Ζουμπεράκη είναι σταθερή επιλογή για τους μυημένους στο καλό κρασί, σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι “πρεσβευτές” των καλύτερων οινικών προτάσεων της χώρας μας στο εξωτερικό, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.

Τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά μας εξάγονται με επιτυχία σε αγορές με αξιώσεις και ισχυρό ανταγωνισμό, όπως είναι η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Κύπρος. Σε αυτές τις αγορές διοχετεύεται περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής μας, με τάση συνεχούς αύξησης. Στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, ο όγκος των εξαγωγών να διπλασιαστεί, φτάνοντας σε ποσοστό 40% της συνολικής μας δραστηριότητας, και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και χρηματοδοτούμε τα πλάνα της ανάπτυξής μας.

Ως πρώτο βήμα, η Οικογένεια Ζουμπεράκη σύντομα θα εξάγει την αρίστης ποιότητας τσικουδιά της στην Αμερική, ενώ έχει ήδη καλλιεργηθεί το έδαφος για τοποθέτηση των προϊόντων μας και σε άλλες απαιτητικές αγορές, που αναζητούν αυθεντικά, ελληνικά προϊόντα, ως απάντηση στην τυποποίηση και την ανάγκη για εκλεκτές γεύσεις.

Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές και σταθερό προσανατολισμό τη διεύρυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, τα κρασιά και οινικά προϊόντα Ζουμπεράκη συμμετέχουν συστηματικά σε κορυφαίες εκθέσεις τροφίμων και ποτών του εξωτερικού, όπως στην Ιαπωνία, τη Νυρεμβέργη, κ.α. Με τη διεθνή μας παρουσία ενισχύουμε την υπεροχή των ελληνικών προϊόντων στον τομέα της οινοποίησης, συμβάλλοντας στη συνολική προώθηση των ελληνικών κρασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ως δυναμικοί εκπρόσωποί τους.

Με την ολοκλήρωση ενός δυναμικού αναπτυξιακού πλάνου στον τομέα της παραγωγής, σήμερα το Οινοποιείο Ζουμπεράκη “μετρά” 50 περίπου εκλεκτούς κωδικούς, που αντιστοιχούν σε βιολογικά προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας. Έτσι, ακόμη και ο πιο απαιτητικός οινόφιλος θα βρει στις ετικέτες μας τη δική του επιλογή, που θα ικανοποιεί απόλυτα τις γευστικές του απαιτήσεις, στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

Εδώ και 3 γενιές, με αφοσίωση, κλείνουμε την ομορφιά της κρητικής φύσης μέσα στα μπουκάλια μας, μετατρέποντας κάθε σταγόνα κρασιού σε μια σταγόνα ιστορίας και παράδοσης, ενός τόπου που δημιουργεί αξεπέραστα προϊόντα, βασισμένος στις ακέραιες αξίες του. Καθημερινά, από τους αμπελώνες μας ξεκινά ένα ξεχωριστό ταξίδι, με τον ίδιο πάντα προορισμό: τη γνήσια γεύση, που δίνει ευφορία και ικανοποίηση στις καλύτερες στιγμές μας. Για εμάς, κάθε ποτήρι που υψώνεται για να δώσει χαρά στο τραπέζι σας είναι η καλύτερη επιβράβευση.

Επικοινωνία:

ΚΥΡ. Π. ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Παραγωγή & Εμφιάλωση Αλκοολούχων Ποτών & Παραδοσιακών Προϊόντων

Ειδών Συσκευασίας, Λιανικό Εμπόριο
Καλή Συκιά, 740 60 Ρέθυμνο, Κρήτη
Τ 28320 51075, E mail: info@zoumberakis.gr
Πηγή:zoumberakis.gr

i-Ellada

Related post