Σαντορίνη: SantoWines, Η δύναμη της ομάδας

 Σαντορίνη: SantoWines, Η δύναμη της ομάδας

Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων – SantoWines, Η δύναμη της ομάδας

Συλλογικότητα, Ποιότητα, Αυθεντικότητα, Αειφόρος Ανάπτυξη

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo, ιδρύθηκε το 1947. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας με 1200 -μέλη. Δέσμευση της Santo είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Σαντορίνη (ΠΟΠ) υψηλής ποιότητας και η αειφόρος γεωργική ανάπτυξη του νησιού. Οι παραδοσιακές καλλιέργειες από τους αγρότες- μέλη της, αποτελούν εγγύηση για την αυθεντικότητα των προϊόντων Santo.

Fair Trade: Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων ιδρύθηκε με κύριο σκοπό να προστατεύει τα συμφέροντα των αγροτών του νησιού. Αυτός παραμένει ο σκοπός της μέχρι και σήμερα. Η επιχειρηματική της δράση, εκπροσωπώντας όλους τους αγρότες του νησιού, είναι βασισμένη στη διαφάνεια και το σεβασμό, συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στη οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και μεριμνά για την αειφόρο γεωργική ανάπτυξη στη Σαντορίνη, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες εμπορίου και διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των παραγωγών και των εργατών.

Έρευνα και Ανάπτυξη: Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης επενδύει στη συνεχή βελτίωση των τεχνικών καλλιέργειας και οινοποίησης, ενώ διατηρεί φυτώριο γηγενών ποικιλιών, η μελέτη και πειραματική καλλιέργεια των οποίων διασφαλίζει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του Θηραϊκού αμπελώνα.

Αμπελώνας Βιολογικής Καλλιέργειας: το Τμήμα του Πρωτογενούς Τομέα, διατηρεί αμπελώνα Πρότυπης Βιολογικής καλλιέργειας από όπου παράγονται οι μονοποικιλιακοί Βιολογικοί οίνοι SantoWines.

Η ανάδειξη όλων των τοπικών προϊόντων του νησιού με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή με έμφαση στην ιδιαιτερότητα, στη μοναδικότητα και στην αξιοπιστία είναι η βασική αποστολή της Ένωσης. Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη, το Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ, η κάπαρη, τα καπαρόφυλλα καθώς και παραδοσιακά γλυκά όπως σταφύλι, τοματάκι είναι τα προϊόντα που διαθέτει η Santo, εξαιρετικά προϊόντα πρεσβευτές της Σαντορίνης με διακριτή θέση στην παγκόσμια αγορά.

Οι εγκαταστάσεις της Santo, περιλαμβάνουν το οινοποιείο SANTOWINES που είναι από τα πιο σύγχρονα όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, το μοναδικό πλέον στο νησί εργοστάσιο επεξεργασίας για το Τοματάκι Σαντορίνης «SANTO», και το Κέντρο Οινοτουρισμού SantoWines, τον επισκέψιμο χώρο του οινοποιείου, το οποίο με την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα και τις άρτιες υποδομές φιλοξενίας, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους πιο σημαντικούς προορισμούς οινοτουρισμού της χώρας με 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

company-profile-santowines.jpg

Επικοινωνία:

Πύργος Σαντορίνης, ΤΚ 84701
+30 22860 28058
+30 22860 28099
promo@santowines.gr

Πηγή:santowines.gr

i-Ellada

Related post